0180 699 199
Dag en nacht bereikbaar

Begraafplaats Den Ouden Dijck

Begraafplaats Den Ouden Dijck - Barendrecht

Begraafplaats Den Ouden Dijck
Derde Barendrechtseweg 460
2992 SN Barendrecht
0180 532 266

Begraafplaats Den Ouden Dijck te Barendrecht heeft het karakter dat wordt gekenmerkt als een landgoed, waarin de kenmerken uit de omgeving, polder en kreken terugkomen.De kreek doorsnijdt en compartimenteert de begraafplaats, het landgoed voegt de compartimenten door middel van lanen weer samen. Het landgoedmodel krijgt verder gestalte door de situering van de aula en het dienstgebouw als hoofdhuis en bijgebouwen op een centrale positie.
Een oprijlaan verbindt het hoofdgebouw met de openbare weg. De waterpartij, als gracht vormgegeven zorgt voor een representatieve scheidslijn.
Bij het concept heeft het recreatieve aspect aandacht gekregen, met een uitgangspunt dat een begraafplaats een sfeervolle plek moet zijn waaraan een zekere verblijfskwaliteit niet ontbreekt. Onder andere met een wandelpadenstructuur en het aanbieden van verpoosplekken wordt dit nagestreefd. Het landgoedconcept biedt flexibiliteit voor inrichting, fasering en uitbreiding.

Naast algemene delen, zijn er ook een delen voor Rooms-Katholieken (vakken O en P) en Islamische gelovigen.

Op deze begraafplaats is een deel ingericht met keldergraven. Er zijn ook bovengrondse muurgraven. Een urnentuin met daaromheen een columbarium, en een strooiveld maken het geheel compleet.