0180-699199

Een mooie en gestructureerde uitvaart

Het is vaak de taak van de nabestaanden om voor een goede, mooie en gestructureerde uitvaart te zorgen. U wilt natuurlijk aan de wensen van de overledene voldoen en alles tot in de puntjes uitwerken. Dit hoeft u niet alleen te doen. Uitvaartverzorging Yvonne Jonker kan u helpen om het afscheid op een gestructureerde wijze te laten verlopen. Het helpt om al het een en ander op papier te hebben. Maar waar moet u nog meer aan denken om tot een zo mooi mogelijke uitvaart te komen? Uitvaartverzorging Yvonne Jonker heeft een paar tips opgesteld om de uitvaart van uw dierbare mooi en gestructureerd te laten verlopen.

Tip 1: Benader een betrouwbaar en ervaren uitvaartbedrijf

Het benaderen van een betrouwbaar en ervaren uitvaartverzorging is van groot belang. Zij hebben de nodige ervaring en kunnen u verder op weg helpen tijdens het organiseren van de uitvaart. Neem hier dan ook de tijd voor en kies niet zomaar de eerste de beste.

Tip 2: Zorg dat de wensen van de overledene op papier staan

Vaak is het zo dat de overledene van tevoren al heeft aangegeven wat zijn of haar wensen zijn. Als de wensen op papier staan, kan u tijdens het organiseren van de uitvaart altijd controleren of het volgens de wensen van de overledene gaat. Mocht dat niet zo zijn dan kan het worden aangepast zodat er toch aan de wensen van de overledene wordt voldaan.

Tip 3: Verdeel de taken.

Een uitvaart regelen is niet niks. Het is een zware last die u zeker niet alleen moet dragen. Verdeel de taken onder de naasten en de elftalbegeleiders. We zijn er immers om u te helpen met de gehele uitvaart, waaronder dus ook het bewaren van overzicht.

Tip 4: Maak een draaiboek.

Plan in het draaiboek alles wat gedaan moet worden. Zet hierin de taken die gedaan moeten worden, de start van de uitvaartceremonie, de tijden waarop alles in de ceremonie moet plaatsvinden en andere belangrijke zaken. Dat geeft ook rust tijdens de ceremonie. Ook dit moment is een belangrijk moment voor uzelf, met name voor de rouwverwerking.

Wij hopen dat we u met deze tips een stuk op weg hebben geholpen. Een laatste ding die wij nog willen zeggen is: wees er voor elkaar en wees mét elkaar. Vang elkaar op, zoek troost bij elkaar en zorg samen voor een gedenkwaardig afscheid. U hoeft het niet alleen te doen dus neem gerust contact met ons op om een voorbespreking in te plannen. Een voorbespreking is kosteloos en vrijblijvend.

uitvaartwinkel -yvonne-jonker-oud-beijerland