Begrafenis

Een overledene mag niet eerder dan 36 uur na overlijden worden begraven. De uitvaart moet uiterlijk op de zesde werkdag na overlijden plaatsvinden. Weekenden en feestdagen zijn geen formele werkdagen. Een algemene begraafplaats is een plaats die door de gemeente is aangewezen om de doden te begraven. Een kerkhof is een begraafplaats die bij of naast een kerk ligt waar overledenen worden begraven die een relatie met die kerk hadden. Veel begraafplaatsen hebben een onderverdeling: een algemeen gedeelte, een R.K.-gedeelte, een islamitisch gedeelte enzovoort.

De begraafplaats is een plaats van rust, herinnering en bezinning waar bezoekers gemakkelijk aan gehecht raken. Het is een besloten parkachtige omgeving met veel bomen waar men zijn laatste rustplaats kan vinden. Gezien de vele geloofsovertuigingen en gevarieerde herkomst van de mensen in Nederland, is op veel begraafplaatsen de mogelijkheid gecreëerd om iedereen de gelegenheid te geven op zijn eigen wijze invulling te geven aan het begraven van de overledene en het herdenken van hun dierbaren.

Er zijn verschillende soorten graven op een begraafplaats. U kunt kiezen voor een algemeen graf, huurgraf of koopgraf.

Algemeen graf
De begraafplaats bepaalt wie er in een algemeen graf worden begraven, en hoeveel personen er worden begraven. Meestal wordt een algemeen graf na tien jaar geruimd, deze periode kan vaak niet worden verlengd. Op een algemeen graf zijn niet veel mogelijkheden voor het plaatsen van een grafsteen en kunnen beperkt bloemen en planten worden geplaatst. U betaalt geen grafrecht, alleen de kosten voor het begraven zelf.

Particulier graf of familiegraf
Een particulier graf heeft een persoonlijk karakter, het is een eigen plek waar nabestaanden na de begrafenis nog lang terecht kunnen. Bij een particulier graf is meer mogelijk, zo kunt u zelf bepalen wie er in het graf komen te liggen (twee of drie personen) en welk grafmonument u plaatst. U kunt een graf kopen of huren voor 10, 20, 30 of 50 jaar. Daarna kunt u het recht verlengen met 5, 10 of 20 jaar.

Natuurbegraven, geen onderhoud en eeuwig grafrecht
Een natuurgraf kan tussen de bomen liggen of op de heide. Vaak ziet u niet direct dat u op een natuurbegraafplaats bent, de graven gaan op in de omgeving. Een natuurgraf hoeft u niet te onderhouden. Het grafrecht koopt u vaak voor eeuwig af. Nabestaanden hoeven zich geen zorgen te maken over het verlopen van het grafrecht; het graf blijft voor altijd. U kunt de exacte locatie van een graf altijd terugvinden via GPS coördinaten.

persoonlijke uitvaart rotterdam barendrecht oud-beijerland
persoonlijke uitvaartverzorging rotterdam barendrecht oud-beijerland
persoonlijke begrafenis rotterdam barendrecht oud-beijerland
uitvaart begrafenis rotterdam barendrecht oud-beijerland