Rouwdrukwerk

Een rouwkaart is een schriftelijke kennisgeving die naar familie, vrienden, kennissen en eventuele zakelijke relaties van de overledene wordt gestuurd om hen van het overlijden op de hoogte te brengen. Vroeger hadden rouwkaarten vaak alleen een grijs of zwart kader maar tegenwoordig zien we steeds vaker gekleurde afbeeldingen terug op rouwkaarten.

Het is belangrijk om zo snel mogelijk na het overlijden de rouwkaart te versturen. De uitvaartverzorger helpt u hiermee. Samen met hem of haar stelt u de tekst voor de rouwkaart op. Uitvaartverzorging Yvonne Jonker heeft ook speciale rouwzegels, waardoor rouwpost snel herkend wordt door het postkantoor. Daarnaast heeft PostNL een verzendset voor rouwkaarten ontwikkeld, waardoor de rouwkaarten handmatig en apart van andere post wordt verwerkt.

Rouwkaart
De tekst voor een rouwkaart bevat een aantal standaard elementen:

  • geboorte- en overlijdensdatum of de leeftijd van de overledene
  • informatie over waar de uitvaart zal plaatsvinden, tenzij dit in besloten kring plaatsvindt. In dat geval staat op een rouwkaart vermeld: ‘De uitvaart heeft
  • inmiddels plaatsgevonden’ of ‘De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden’.
  • het correspondentieadres waar mensen hun blijk van medeleven naar toe kunnen sturen
  • de namen van het gezin of de directe familieleden die de kaart hebben opgesteld

Uitvaartverzorging Yvonne Jonker beschikt over onze eigen drukkerij. Alles wordt in eigen beheer uitgevoerd, waardoor wij uw rouwdrukwerk vaak nog dezelfde dag beschikbaar hebben.

Neem gerust telefonisch via 0180 – 699 199 contact met ons op. Liever uw vraag online stellen? Laat dan een bericht achter op onze contactpagina.

Rouwdrukwerk